Rajongunk a Fáért!

 

„Ne bántsd a fát, hisz ő is érez,
Szép gyöngén nyúlj a leveléhez.
Ágát ne törd, lombját ne tépjed,
Hadd annak, ami. Épnek, szépnek.
Szeresd a fát!”

                                                             Benedek Elek

Emberemlékezet óta rajongunk a fáért. Talán nem mindig tisztelettel és a nemes cél érdekében… de mégis minden korban az életünk részét képezte.

 

A fa jó minőségű nyersanyag, melynek minden apró darabja felhasználható valamire, a hatalmas törzsektől elkezdve egészen a fűrészporig. Fenntartható, megújuló és újrahasznosítható alapanyag, mely sokoldalúan felhasználható. Kész termékként megbízható, időtálló és szépséges. Elképzelhetjük magunk előtt, mint robosztus, erős, karakán elemet az életünkben, de mint kifinomult, elegáns, fenséges társat is, mely kiszínezi a szürke hétköznapokat.

Termékeink egytől egyig a természet jegyében születtek. Kizárólag ezek előállításához nem volt szükség egyetlen fa kivágására sem, mivel ipari felhasználásból kimaradt vagy kidobásra szánt fából készültek. Többségük mesterséges vagy mérgező anyagoktól mentes, így a természet közelségének érzését varázsolják körénk minden pillanatban. Egyedi, természetes és környezetbarát különlegességek.


Könnyű
: Fából készült termékeink anyagukból adódóan feltűnően könnyűek. Ez leginkább a divat-kiegészítők esetében fontos szempont, mivel viselésük így jóval kényelmesebb, komfortosabb, mint a fémekből, egyéb anyagokból készült termékeké. Egy szemüveg kényelmesen ül az orron, egy karóra észrevétlenül nyugszik a csuklón precizitást igénylő feladatok végzése közben is.

Időtálló: A fa szerkezetéből adódóan nemcsak időtálló, de az idő múlásával egyre edzettebb, szebb, gyönyörűen öregszik és használódik.

Hipoallergén: A hipoallergén tulajdonság annyit jelent, hogy az anyag minimálisra csökkenti az allergiás reakciók kockázatát. Mivel ezek a reakciók alapvetően bárkinél jelentkezhetnek és bármilyen terméktípus esetén felléphetnek, ilyen szempontból nem garantált a 100%-os biztonság. Alapvetően fából készült karóráink esetében, a fémből készült csat érintkezhet a bőrrel. Amennyiben fémre allergiás személy viseli, nem garantált, hogy ez nem fogja irritálni a bőrét.

All search results